Kořeněný kečup z čerstvých rajčat
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrOcet kvasný lihový
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyNové koření celé
- 2kusyHřebíček
- 1lžičkaHořčičné semínko
- 1kusZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1kilogramRajčata
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Dobře zralá rajčata očistíme, omyjeme a pokrájíme. Vložíme do kastrolu a povaříme. Poté prolisujeme a protlak přelijeme do čistého hrnce.
- 2Do lněného sáčku vložíme cibuli a ostatní koření, převážeme, přidáme k protlaku a vaříme do zhoustnutí. Přisypeme sůl, červenou papriku, pepř, cukr, přilijeme ocet a znovu krátce povaříme. Sáček s kořením vyjmeme a protlak rozdělíme do sklenic, propláchnutých vroucí vodou. Ihned převážeme celofánem, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.