Kořeněný květák na jogurtu
50 min.
Ingredience
- 1kusKvěták
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůJogurt bílý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaGaram masala
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
8 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Jogurt rozšleháme, vmícháme do něj jednu rozemletou cibuli, utřený česnek, zázvor, ochutíme cukrem a solí. Květák rozebereme na růžičky, vložíme do směsi a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout.
- 2Druhou cibuli rozkrájíme a orestujeme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme květák s jogurtem, podlijeme dvěma lžícemi vroucí vody a vaříme do měkka. Na závěr posypeme horkým kořením a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.