Kořeněný perský chléb
100 min.
Ingredience
- 2lžičkyDroždí
- 1lžičkaCukr krupice
- 325mililitrůVoda pitná
- 500gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1lžičkaSůl
- 3lžičkyOlej olivový
- 2lžíceSezam - semena
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaMák - semena
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl, pepř a papriku a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
- 2Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.
- 3Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem a mákem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout. Po vykynutí do těsta vyhloubíme prstem ďůlky.
- 4Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně jej pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.