Kořeněný perský chléb

100 min.
Irák

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
8 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nalijeme 175ml vody a přimícháme cukr a droždí. Necháme pět minut rozpouštět a poté promícháme. Pak přidáme mouku, sůl, pepř a papriku a opět všechno pořádně promícháme. Zakryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.
  • 2
    Postupně přidáváme vodu, dokud nezískáme vlhké těsto. To pak vyndáme z mísy na pomoučenou pracovní desku a minimálně pět minut hněteme. Těsto vrátíme zpět do mísy a zakryjeme utěrkou. Necháme 1 hodinu kynout.
  • 3
    Těsto rozdělíme na čtyři části, z každé vytvarujeme placku o průměru deseti centimetrů a posypeme sezamem a mákem. Ty opět zakryjeme utěrkou a necháme ještě 45 minut kynout. Po vykynutí do těsta vyhloubíme prstem ďůlky.
  • 4
    Plech předehřejeme v troubě, kterou nastavíme na 220 stupňů, pořádně jej pomoučíme a dáme na něj olejem pomazanou placku. Tu pak pečeme dvacet minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.