Kořeněný pikantní pstruh
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaFenyklová semínka
- 1stroužekČesnek
- 1,5decilitryVývar rybí
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaGaram masala
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 60gramůHrozinky
- 3lžíceOlej rostlinný
- 800gramůPstruh
- 1lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
723 mg
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kůži ryb nařízneme na více místech po obou stranách.
- 2V misce smícháme citronovou šťávu, koriandr, kmín, sůl a pepř. Do velké mísy položíme pstruhy, polijeme je marinádou a necháme marinovat 40 minut, průběžně je několikrát obrátíme.
- 3Ve woku rozehřejeme olej, osmahneme na něm semínka fenyklu. Přidáme rozetřený česnek, rybí vývar, rajčatový protlak a poté směs přivedeme k varu. Vložíme sultánky, garam masalu a pstruhy s marinádou, pod pokličkou vaříme 10 minut.
- 4Okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.