Kořeněný rybí kebab
40 min.

Ingredience
- 500gramůFilé rybí
- 4stroužkyČesnek
- 2kusyCibule
- 4lžíceJogurt bílý
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyGaram masala
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
23 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Ćesnek utřeme a rozmícháme v trošce vody. Maso nakrájíme na kousky, na chvíli namočíme do česnekové vody.
- 2Cibuli rozemeleme se solí i kořením a rozmícháme v jogurtu. Do směsi vložíme maso a necháme 2 - 3 hodiny marinovat.
- 3Poté napícháme kousky ryby na jehlice a zvolna grilujeme do zlatova. Mezitím potíráme rozpuštěným máslem, ihned podáváme.
- 4Horké koření [39441]:
- 5koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.