Kořeněný rybí pilaf
55 min.
Ingredience
- 1kilogramFilé rybí
- 500gramůRýže loupaná
- 2kusyCibule
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 1lžícePetržel kudrnka
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyGaram masala
- 200gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- Horké koření [39441]
- 0,5lžičkaHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
751 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
30 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli pokrájíme a osmahneme do zlatova na rozpáleném másle. Přidáme osolené plátky ryby, nadrobno nasekanou petrželku a chilli koření. Udusíme do měkka.
- 2V jiném hrnci dusíme v osolené vodě rýži s kardamomem a hřebíčkem. Těsně před dovařením posypeme horkým kořením. Maso podáváme s rýží nebo vše společně zapečeme v troubě.
- 3Horké koření [39441]:
- 4koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.