Kořeněný salát s pohankovými nudlemi a hovězím masem
68 min.
Ingredience
- 500gramůNudle pohankové
- 1,5litryVoda pitná
- 100gramůHovězí maso zadní
- 1. Kořenící omáčka
- 9mililitrůOmáčka sójová
- 2,8gramyCibulka jarní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůOkurka salátová
- 1,5litryVoda pitná
- 18gramůSůl
- 100gramůŘedkev
- 3gramyCukr krupice
- 90mililitrůOcet vinný
- 100gramůHrušky
- 2kusyVejce slepičí
- 1,3gramyČesnek
- 2. Kořenící omáčka
- 100gramůHrušky
- 30gramůCibule
- 18gramůSůl
- 3lžíceCukr krupice
- 90mililitrůOcet vinný
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 20gramůPaprika červená
- 1,3gramyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
607 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
7 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
5 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, osušíme v utěrce a nakrájené na kousky ochutíme v kořenící omáčce č. 1. Na rozehřátém tuku orestujeme kousky masa ochucené kořenící omáčkou. Nudle uvaříme ve vroucí vodě a propláchneme je pod tekoucí studenou vodou, vytvarujeme do tvaru hnízda a necháme je okapat. Okapané, vytvarované nudle naaranžujeme do misek nebo do talířů, na nudle upravíme připravené poloviny vajec, na poloviny vajec rozdělíme kousky masa orestované v paprikové kořenící omáčce. Potom na porce rozdělíme připravenou kořenící omáčku z okurky a ředkve a nakonec ozdobíme poce plátky hrušky máčené v cukru. Tento pokrm servírujeme jako hlavní chod studený.
- 2Kořenící omáčka 1.:
- 3Kapiovou papriku očistíme a nakrájíme ji na malé kousky, které umeleme v mixéru nahrubo. Čěsnek oloupeme a utřeme. Umletou papriku a utřený česnek smícháme s octem, cukrem a tuto směs ochutíme mletou paprikou.
- 4Kořenící omáčka 2.:
- 5Okurku očistíme a podélně rozkrojíme. Podélné poloviny okurky rozkrájíme na tenké úhlopříčné plátky,které 20 minut marinujeme ve slané vodě. Potom plátky z vody vyjmeme a osušíme je v utěrce. Ředkev oloupeme, nakrájíme na jemné plátky a ty chvíli marinujeme v octě, ve kterém jsme rozmíchali cukr a sůl. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka, která promícháme s octem a do této směsi vmícháme druhou polovinu hruškových plátků a směs necháme chvíli marinovat. Nakonec smícháme připravené kousky okurky, ředkve a hrušky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.