Kořeněný salát z todoku -Todok sengče
60 min.
Ingredience
- 300gramůTodok
- 400mililitrůVoda pitná
- 2gramySůl
- Kořenící omáčka
- 12gramůCukr krupice
- 15gramůPapriková pasta sladká
- 2gramySůl
- 14gramůCibulka jarní
- 5,5gramůČesnek
- 15mililitrůOcet kvasný lihový
- 4,4gramyPaprika mletá sladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
333 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
28 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kořen todoku oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, které na 20 minut namočíme do slané vody, abychom ho zbavili hořkosti. Poté plátky scedíme a vysušíme v utěrce. Vysušené plátky todoku vyválíme válečkem a natrháme je na tenké dlouhé kousky, které smícháme s kořenící pastou z červené papriky. Salát podáváme studený v miskách.
- 2Kořenící omáčka:
- 3Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, pastou z červené pariky, mletou červenou paprikou, solí a 1 lžící octa.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.