Kořenící směs zeleninová

70 min.
Slovensko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
32 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Budeme potřebovat očištěnou mrkev, petržel, celer, oloupané cibule, oloupané kedlubny, kapustu, bílou část pórku a česnek. Zeleninu nakrájíme nahrubo a umeleme v masovém strojku. Rozprostřeme na suché plechy, vložíme do vyhřáté trouby, teplotu nastavíme na minimum a zeleninu sušíme při otevřených dvířkách asi 40 minut. Usušenou zeleninu promícháme se solí, nasypeme do suchých sklenic, uzavřeme a skladujeme na suchém místě.
  • 2
    Směs používáme jako dochucovadlo na způsob vegety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.