Koriandrová omáčka

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.
  • 2
    V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.
  • 3
    Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.