Koriandrová omáčka
25 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 130mililitrůMléko polotučné
- 4gramyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůZakysaná smetana
- 70gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 10gramůKoriandr mletý
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 30gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, lístky koriandru a petrželku posekáme na jemno. Do misky vsypeme celý pepř, bobkový list, cibuli, zalijeme vroucím mlékem a necháme louhovat asi 15 minut.
- 2V kastrůlku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Mléko s kořením a cibulí přecedíme, přilijeme k jíšce a dobře rozmícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme smetanu, zakysanou smetanu, promícháme a vaříme do zhoustnutí. Osolíme, opepříme, přidáme mletý koriandr, provaříme a odstavíme.
- 3Těsně před podáváním vmícháme petželku s koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.