Koroptev s telecí nožičkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti.
  • 2
    V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem.
  • 3
    Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.