Koroptev s telecí nožičkou
85 min.
Ingredience
- 600gramůKoroptev
- 100gramůSlanina vepřová
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 70gramůAnglická slanina
- 60gramůCibule
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 300gramůTelecí nožičky
- 150mililitrůVíno bílé
- 400gramůRýže dušená
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
33 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koroptev naplníme kostičkami slaniny, osolíme, opepříme a zabalíme do tenkých plátků anglické slaniny. Můžeme omotat nití, aby slanina lépe držela. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky a telecí nožičku nařízneme od kosti.
- 2V pekáčku rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli, vložíme obalenou koroptev, telecí nožičku, podlijeme vínem a armaňakem, vložíme do trouby péct. Pečeme asi 15 minut, až se víno s koňakem téměř odpaří. Nyní přidáme žampiony, podlijeme vývarem a dopečeme. Občas podléváme vodou a 10 minut před koncem pečení sundáme z koroptve plátky slaniny a maso potřeme vypečeným tukem.
- 3Upečenou koroptev naporcujeme, nožičku vykostíme a maso nakrájíme.
- 4Podáváme s dušenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.