Koroptve pečené na pikantní čočce

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2350 kcal
Bílkoviny
362 g
Tuky
54 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
339 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.
  • 2
    Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.