Koroptve pečené na pikantní čočce
95 min.
Ingredience
- 150gramůČočka červená
- 30gramůSlanina vepřová
- 30gramůŠalotka
- 30gramůCeler bulvový
- 30gramůMrkev kořen
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 130mililitrůVíno červené
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceOcet Sherry
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyKoroptev
- 200gramůAnglická slanina
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2350 kcal
Bílkoviny
362 g
Tuky
54 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
4 g
Cukr
339 mg
Postup přípravy
- 1Čočku propláchneme, zeleninu očistíme a pokrájíme na drobné kousky stejně jako slaninu. Zapékací formu vymažeme máslem. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Koroptve ovážeme plátky anglické slaniny.
- 2Sádlo rozpálíme a osmažíme na něm slaninu, přidáme zeleninu, protlak, víno, čočku, přilijeme vývar a vaříme do změknutí čočky. Potom dochutíme octem a hořčicí, dosolíme a dopepříme dle chuti. Zapékací mísu vyložíme čočkou se zeleninou a navrch dáme koroptve. Pečeme při 220°C 25 minut. 5 minut před koncem pečení sundáme slaninu z koroptví a necháme dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.