Koroptve s kořeněnou náplní

60 min.
Rakousko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
181 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa.
  • 2
    Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme.
  • 3
    Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem.
  • 4
    Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme.
  • 5
    Omáčku podáváme ke koroptvím.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.