Koroptve s kořeněnou náplní
60 min.
Ingredience
- 2kusyKoroptev
- 3kusyNové koření celé
- 4kusyPepř černý celý
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 50gramůAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1šálekVývar z hovězích kostí
- 1kusCibule
- 4kusyJalovec
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 0,13litrSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1124 kcal
Bílkoviny
181 g
Tuky
25 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
519 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Mladé koroptve očistíme, vykucháme a kůži na prsou opatrně podebereme, aby vznikla kapsa.
- 2Roztlučeme koření, drobně nakrájíme cibuli, utřeme česnek a přidáme tymián a citronovou kůru. Vše ještě jednou jemně nasekáme a osolíme.
- 3Připravenou směsí vytřeme kapsu a vnitřek koroptví. Kůži vyhladíme a koroptve obalíme plátky slaniny. Pečeme je asi 30 minut za občasného polévání vypečeným tukem.
- 4Z vypečené šťávy sebereme tuk, zpěníme máslo, zaprášíme je moukou a osmahneme. Přilijeme vývar, smetanu a dobře provaříme.
- 5Omáčku podáváme ke koroptvím.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.