Koroptví polévka
240 min.
Ingredience
- 1kusPetržel kořen
- 80gramůCeler bulvový
- 1lžíceSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1kusPepř černý celý
- 2kusyKoroptev
- 1kusMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
923 kcal
Bílkoviny
175 g
Tuky
9 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Koroptve oškubeme, vykucháme a důkladně očistíme.
- 2Vložíme je do studené vody a přidáme na drobno nakrájenou kořenovou zeleninu a 6 zrnek pepře.
- 3V jiné nádobě si uvaříme nakrájené hříbky či sušené houby, které jsme však předem namočili asi na 15 minut.
- 4Uvařené maso obereme z kostí, nakrájíme na malé kousky a opět vložíme i s uvařenými houbami do polévky. Necháme krátce povařit.
- 5Na talíře vložíme najemno nakrájené nudličky z omelety a přelijeme horkou polévkou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.