Košíčky špenátové z listového těsta

85 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvý špenát povaříme v osolené vodě 4 minuty. Necháme okapat, vymačkáme z něj vodu a nasekáme do mísy. Přidáme pokrájené jarní cibulky, česnek, sýry, nové koření, sůl, pepř, žloutky a promícháme.
  • 2
    Dvě formy na pudink vymažeme. Překrojíme plátky listového těsta na polovinu, abychom měli 8 kusů a každý díl potřeme rozpuštěným máslem.
  • 3
    Jeden díl listového těsta vložíme do formy, aby se vytvořil košíček a na něj dáme druhý tak, aby plátky tvořily podobu hvězdy. Uděláme tak se všemi díly.
  • 4
    Do košíčků dáme lžíci špenátové směsi a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut, do zlatohněda.
  • 5
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.