Košíčky špenátové z listového těsta
85 min.
Ingredience
- 125gramůŠpenát listový čerstvý
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceSýr Parmezán
- 90gramůSýr Čedar
- 1špetkaNové koření mleté
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4plátkyListové těsto
- 25gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
378 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
32 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý špenát povaříme v osolené vodě 4 minuty. Necháme okapat, vymačkáme z něj vodu a nasekáme do mísy. Přidáme pokrájené jarní cibulky, česnek, sýry, nové koření, sůl, pepř, žloutky a promícháme.
- 2Dvě formy na pudink vymažeme. Překrojíme plátky listového těsta na polovinu, abychom měli 8 kusů a každý díl potřeme rozpuštěným máslem.
- 3Jeden díl listového těsta vložíme do formy, aby se vytvořil košíček a na něj dáme druhý tak, aby plátky tvořily podobu hvězdy. Uděláme tak se všemi díly.
- 4Do košíčků dáme lžíci špenátové směsi a zapékáme v předehřáté troubě 20 minut, do zlatohněda.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.