Košíčky z rajské zahrady a kurníku

40 min.
Francie
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
363 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
37 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme směs majonézy(150 g), hořčice(20 g), soli a pepře. Vezmeme omytá rajská jablka a ze spodní strany, kde není zelený konec stopky, vyřízneme dva půlměsíčky zhruba do třetiny průměru rajského jablka tak, aby uprostřed zůstalo držátko a vznikl nám tím košíček. Částečně je vydlabeme, naplníme připravenou směsí a ozdobíme petrželkou(cca 5 g).
  • 2
    Dále na tvrdo uvaříme vejce, po uvaření rozkrojíme horizontálně napůl, uřízneme špičku, aby stála, a vyndáme žloutky. Všechny žloutky až na jeden pečlivě promícháme se zbylou majonézou, hořčicí, na jemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem.
  • 3
    Směsí naplníme košíčky z bílků a ozdobíme zbývajícím žloutkem rozdrobeným na malinké kousky.
  • 4
    Podáváme na tácu, kam střídavě klademe vaječné a rajské košíčky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.