Kostky rýžové s omáčkou
520 min.
Ingredience
- 300gramůRýže jasmínová
- 1,3litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1lžícePepř černý celý
- 60gramůKoriandr čerstvý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 1,75decilitryKokosové mléko
- 2lžíceMáslo arašídové
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusChilli paprička
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
157 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
11 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si omáčku - smícháme v hmoždíři česnek, pepř, sůl, koriandr, citronovou šťávu, kokosové mléko, máslo arašídové, chilli a jarní cibulky. Vše rozetřeme nahladko a přendáme do pánve. Uvedeme do varu, odstavíme a necháme vychladnout. Vodu uvedeme do varu a přidáme rýži, neproplachujeme ji. Zamícháme a stáhneme plamen. Vaříme bez pokličky 16 minut, dokud nebude měkká, poté ji přecedíme.
- 2Do mixéru dáme 125 g vařené rýže a rozmixujeme dohladka, poté ji smícháme se zbývající rýží a dáme do vymazaného menšího pekáče. Urovnáme povrch a zakryjeme alobalem. Rýži stlačíme menším pekáčkem. Necháme v lednici nejméně 8 hodin.
- 3Obsah pekáčku vyklopíme na prkénko a navlhčeným nožem rozřežeme rýži na kostky.
- 4Kostky podáváme ke koriandrové omáčce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.