Kostky z telecí kýty s marsalou
28 min.
Ingredience
- 300gramůTelecí kýta
- 30gramůMandle
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceMouka mandlová
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaSůl
- Na omáčku
- 4lžíceVíno Marsala
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25špetkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
64 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
726 mg
Postup přípravy
- 1Telecí kýtu opláchneme, osušíme, nakrájíme řízky a z nich kostky. Spařené mandle oloupeme a nakrájíme na plátky. Kostky masa potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v mandlovém prášku a nakrájených mandlích. Maso vkládáme do rozpáleného oleje a na středním plameni smažíme zhruba 8 minut za občasného míchání. Nakonec maso osolíme a opepříme.
- 2V mezičase smícháme smetanu s marsalou, necháme přejít varem, osolíme a opepříme.
- 3Maso podáváme s omáčkou a s mandlemi, které odpadly při smažení.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.