Kotlety a slanina na kopru a zelí
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 50gramůAnglická slanina
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1kilogramZelí hlávkové bílé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 140mililitrůOlej stolní
- 6lžicMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 600gramůVepřové kotlety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
61 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Opláchnutý kopr nasekáme nadrobno, zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme na nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji na 40 ml oleje. Poté ji vyjmeme a dáme stranou. Na stejném oleji zpěníme cibuli, česnek a půl kopru. Po odstavení přidáváme lžičku papriky, zelí, sůl a s poklicí zeleninu dusíme třicet pět až čtyřicet minut.
- 2Poté přidáme směs smetany a dvou lžic mouky. Chvíli za stálého míchání vaříme a pak vkládáme zbylý kopr.
- 3Kotlety očistíme, osolíme, opepříme, obalíme ve směsi mouky a papriky a na oleji opékáme z obou stran dočervena.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.