Kotlety plněné žampiony
80 min.

Ingredience
- 6kusůVepřové kotlety
- 4špetkySůl
- 5lžicOlej rostlinný
- 2kusyCibule
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 600mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
23 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme náplň. Jednu menší cibuli zpěníme na lžíci oleje, přidáme tenké plátky 200 g očištěných žampionů. Podusíme ve vlastní šťávě, zalijeme jedním rozšlehaným vejcem, osolíme špetkou soli, opepříme a za stálého míchání necháme vejce ztuhnout.
- 2Silnější kotlety omyjeme, osušíme, ostrým nožem uděláme v kotletách kapsu, poté kotlety opatrně naklepeme. Kapsu naplníme čtvrtinou náplně, okraj kapsy sepneme jehlami. Takto připravené kotlety osolíme, vložíme do rendlíku na zpěněnou cibuli nakrájenou na kostičky a po obou stranách opečeme. Dbáme, aby se cibule nepřipálila.
- 3Poté kotlety zaprášíme paprikou, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme. Podle potřeby podléváme a občas kotlety obrátíme. Po čtyřiceti minutách by mělo být maso měkké. Vyjmeme je na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme. Hotovou šťávu dochutíme solí a lžící drobně sekané petrželové nati.
- 4Kotlety podáváme na nahřátých talířích a přelijeme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.