Kotlety s rajčatovo-bylinkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůVepřové kotlety
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaProvensálské koření
- 200gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 125mililitrůVíno červené
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
24 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozpáleném oleji osmažíme po obou stranách kotlety bez kosti. Maso osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- 2Ve stejné pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli a na plátky nakrájený česnek. Vmícháme provensálské koření, rajčata a přilijeme víno. Omáčku přivedeme k varu a krátce povaříme. Nakonec osolíme, opepříme a osladíme.
- 3Kotlety včetně šťávy přidáme k omáčce a pod pokličkou zvolna dovaříme doměkka. Během vaření kotlety jednou obrátíme. Podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.