Kotlety temešvár
60 min.
Ingredience
- 500gramůVepřové kotlety
- 20gramůPaprika mletá sladká
- 1kusCibule
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 20gramůMáslo čerstvé
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 50gramůPetržel kudrnka
- 500gramůBrambory
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 5decilitrůVoda pitná
- 200gramůPaprika zelená
- 200gramůRajčata
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na sádle opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme cibuli nadrobno a nakrájenou petrželku. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit, lehce podlijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kolečka, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 10 minut. Do máslem vymazaného pekáče vložíme k jedné straně opečené kotlety, k druhé straně brambory na cibulce a do středu navršíme nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě 20 minut. Podáváme kotletu s porcí brambor a zeleniny, zalité smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.