Kotlety temešvár

60 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
23 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kotlety nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Na sádle opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Na výpeku osmahneme cibuli nadrobno a nakrájenou petrželku. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit, lehce podlijeme vodou. Přidáme brambory nakrájené na kolečka, podlijeme vodou a zakryté dusíme asi 10 minut. Do máslem vymazaného pekáče vložíme k jedné straně opečené kotlety, k druhé straně brambory na cibulce a do středu navršíme nakrájenou papriku a rajčata. Osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme v troubě 20 minut. Podáváme kotletu s porcí brambor a zeleniny, zalité smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.