Kotlety v bramborovém těstě

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
53 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
113 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory najemno nastrouháme do mísy a přebytečnou vodu slijeme. Přidáme vejce, polovinu hladké mouky, sůl, pepř a kmín. Vše dobře promícháme.
  • 2
    Očištěné a omyté kotlety naklepeme, osolíme a obalíme ve zbylé mouce. Namočíme je do bramborového těstíčka, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a dál jen zvolna smažíme. Kotlety vyjmeme na papírovou utěrku.
  • 3
    Můžeme podávat se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 3. 3. 2016
Kotlety v bramborovém těstě
Miluji různá masa smažená v bramborovém těstíčku. A nejen masa :-), jenže si je můžu připravovat jen občas, jinak bych se neunesla :-). Kotlety jsem použila bez kosti, v několika místech nakrojím okraje, rozklepu, aby se pak maso dobře prosmažilo. Pokud mám maso v kuse, tak třeba krájím na tzv. motýlka. Naříznu plátek, ale nedoříznu úplně, ale doříznu až při druhém řezu. Tím získám širší plochu, pokud je kotleta průměrově menší, nebo dávám dva kousky na porci. Soli jsem použila dle potřeby, kdo má rád, může přidat česnek. Pokud se maso obalí nejprve v mouce, tak jak je psáno v receptu, tak na něm lépe drží bramborové těstíčko. Brambory jsem nastrouhala ručně na jemném slzičkovém struhadle. A opravdu nejlepší je podávat s nějakým zeleninovým salátem. Za mě palec nahoru, oproti receptu jsem jen použila o dost více oleje, jsem zvyklá smažit ve vyšší vrstvě. 🙂