Kotlety zapékané s brambory a majoránkou
85 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 200gramůSýr Eidam cihla 40%
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1lžíceMajoránka
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 1lžíceSádlo škvařené
- 600gramůVepřové kotlety
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme brambory ve slupce.
- 2Nachystáme kotlety, které paličkou naklepeme, pak z obou stran osolíme a popepříme. Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vložíme do něj kotlety.
- 3Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kostičky z brambor nasypeme na kotlety v pekáčku.
- 4Nakonec vše zasypeme majoránkou.
- 5Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáček s masem a brambory vložíme do vyhřáté trouby a necháme 30 minut zapéci. Potom vyjmeme, zalijeme smetanou ke šlehání a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zasypeme ještě lehce majoránkou a vrátíme zpět do trouby. Necháme ještě 15 minut dopéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.