Kotlety zapékané s brambory a majoránkou

85 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
60 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme brambory ve slupce.
  • 2
    Nachystáme kotlety, které paličkou naklepeme, pak z obou stran osolíme a popepříme. Pekáček nebo plech s vyšším okrajem vymažeme sádlem a vložíme do něj kotlety.
  • 3
    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, osolíme a posypeme drceným kmínem. Kostičky z brambor nasypeme na kotlety v pekáčku.
  • 4
    Nakonec vše zasypeme majoránkou.
  • 5
    Předehřejeme troubu na 180 °C. Pekáček s masem a brambory vložíme do vyhřáté trouby a necháme 30 minut zapéci. Potom vyjmeme, zalijeme smetanou ke šlehání a navrch posypeme nastrouhaným sýrem. Zasypeme ještě lehce majoránkou a vrátíme zpět do trouby. Necháme ještě 15 minut dopéct.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.