Kotlík z vařené zeleniny
180 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1,5litryVoda pitná
- 800gramůHovězí kližka
- 3kusyKosti hovězí řídké
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 8kusůPepř černý mletý
- 100gramůKarotka baby
- 250gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1kusCuketa
- 50gramůPetržel - nať
- 0,25kusKvěták
- 0,25kusKapusta hlávková
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
17 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibuli neloupeme, ale rozpůlíme a řeznými plochami dolů vložíme do hrnce. Opečeme dohněda a pak zalijeme vodou. Opláchneme maso a kosti a přidáme je k cibuli.
- 2Oškrábeme jednu mrkev, jednu kořenovou petržel a polovinu celeru a nakrájíme nadrobno a vsypeme do hrnce. Přidáme kuličky pepře a směs přivedeme k varu. Z povrchu odebíráme pěnu. Osolíme a bez pokličky vaříme 90 minut.
- 3Oškrábeme baby karotku, zbylou normální mrkev, zbylou kořenovou petržel a polovinu celeru a brambory. Květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Kapustu pokrájíme na nudličky. Opláchneme pórek a jeho bílou část pokrájíme na kolečka. Na plátky pokrájíme omytou cuketu. Jemně nasekáme petrželku.
- 4Vyndáme maso a kosti. Vývar přecedíme přes síto a vlijeme ho zpátky do hrnce. Odpaříme ho na litr objemu a pak do něj vložíme připravenou zeleninu. Vaříme 30 minut na mírné teplotě.
- 5Oddělíme od masa kosti a maso přidáme k zelenině. Přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.