Koule masové se špenátem
45 min.
Ingredience
- 2,5lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 125gramůVepřové maso tučné
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1lžíceVoda pitná
- 25gramůBambusové výhonky konzervované
- 2plátkyŠunka uzená
- 450gramůŠpenát listový čerstvý
- 2lžičkySezam - semena
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1lžičkaOmáčka sojová světlá
- 0,5lžičkaOlej sezamový
- 1lžícePažitka
- 1špetkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.
- 2Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.
- 3Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.
- 4Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.