Koule masové se špenátem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
263 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
19 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umeleme vepřové maso a dáme do mísy, přidáme vejce. Do další misky dáme nasekanou cibuli, zázvor, přidáme vařící vodu a 5 minut necháme stát. Slijeme vodu a obsah misky přidáme ke směsi s vepřovým masem, přidáme bambusové výhonky, škrobovou moučku a šunku. Vše promícháme a ze směsi vytvoříme 12 koulí. Pod tekoucí vodou opláchneme listy špenátu a odřízneme stonky. 10 vteřin necháme ve vařící vodě a poté je necháme důkladně okapat. Pokrájíme je na tenké nudličky, smícháme se sezamovými semínky a obalíme v směsi na kuličky.
  • 2
    Koule vložíme do pařáku umístěném v hrnci s vařící vodou. Pod pokličkou je vaříme v páře 10 minut, dokud maso nezměkne.
  • 3
    Připravíme omáčku - do pánve dáme vývar a přivedeme ho k varu. Smícháme vodu se škrobovou moučkou, aby se vytvořila hladká pasta. Vmícháme do vývaru, přidáme sezamový olej, sójovou omáčku a pažitku.
  • 4
    Masové koule přendáme na ohřátý talíř a podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.