Kovářská masová jehla na pivu
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 200gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5decilitryPivo světlé 10% 3,9% obj.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
922 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
- 2Na grilovací jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky masa, plátky slaniny a kolečka cibule, špízy opepříme a potřeme česnekem.
- 3V pánvi rozehřejeme olej a špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu pečení je podlijeme pivem. Upečené vyjmeme, šťávu zahustíme přimícháním mouky, krátce povaříme a přelijeme jí špízy na servírovacích talířích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.