Kovářská masová jehla na pivu

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
50 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
922 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Slaninu nakrájíme na plátky. Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Na grilovací jehly nebo špejle střídavě napichujeme kousky masa, plátky slaniny a kolečka cibule, špízy opepříme a potřeme česnekem.
  • 3
    V pánvi rozehřejeme olej a špízy v něm zvolna opékáme ze všech stran. V průběhu pečení je podlijeme pivem. Upečené vyjmeme, šťávu zahustíme přimícháním mouky, krátce povaříme a přelijeme jí špízy na servírovacích talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.