Kozácké vepřové ledvinky
50 min.
Ingredience
- 550gramůVepřové ledvinky
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 3kusyOkurky nakládané
- 500gramůBrambory
- 2kusyCibule
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 200mililitrůZakysaná smetana
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2kusyBobkový list
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
- 2V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí.
- 3Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku.
- 4Takto upravené ledvinky podáváme v miskách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.