Kozácké vepřové ledvinky

50 min.
Ruská federace

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
32 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
11 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou mrkev, petržel a nakládané okurky nakrájíme na kolečka, cibuli na kostičky a oloupané brambory na čtvrtky. Pak naplocho rozkrojíme vepřové ledvinky, ostrým nožem je vyčistíme, omyjeme, vysušíme a nakrájíme na velmi tenké plátky.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme máslo, v něm zpěníme cibuli, přidáme nakrájené ledvinky a za občasného míchání je prudce pražíme asi 2 minuty. Potom ledvinky vyjmeme a na výpeku osmahneme nakrájenou mrkev s petrželí.
  • 3
    Zeleninu potom zalijeme horkým hovězím vývarem, přidáme zakysanou smetanu, rajský protlak, nakrájené okurky, brambory a bobkový list. Do základu vrátíme opečené ledvinky, uvedeme do varu a přikryté dusíme za občasného míchání na středním ohni 20-25 minut. Těsně před podáním pokrm osolíme, přidáme drcený česnek a nasekanou petrželku.
  • 4
    Takto upravené ledvinky podáváme v miskách.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.