Kozí sýr se špenátem
25 min.
Ingredience
- 125mililitrůVíno bílé
- 50gramůRozinky tmavé
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 2krajíceChléb konzumní
- 125gramůSýr kozí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky nalijeme víno a naložíme do něj hrozinky, které v misce necháme cca 10 minut. Mezitím připravíme ostatní suroviny. Cibuli nakrájíme na drobno, špenát opláchneme a necháme okapat. Krajíc chleba pokrájíme na kostičky
- 2Wok pánev rozpálíme na prudkém ohni a vlijeme olej. Jako první do pánve prolisujeme jeden stroužek česneku, následně nasypeme chléb. Smažíme cca dvě minuty, dokud není chléb křupavý. Poté ho vyndáme, dáme stranou na ubrousek a necháme okapat.
- 3Opět rozpálíme pánev a prolisujeme do ní druhý stroužek. Přidáme cibuli, smažíme ji dvě minuty. Nyní přidáme do pánve špenát, víno a rozinky. Minutu mícháme na prudkém ohni, vložíme sýr. Vše už jen dochutíme solí a pepřem dle vlastní chuti. Na talíři smícháme s krutóny a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.