Krab s muškátovým oříškem
30 min.
Ingredience
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 1kusKrab
- 1kusVejce slepičí
- 1kusČekanka
- 150gramůSalát hlávkový
- 2gramyMuškátový oříšek
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 20gramůPažitka
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Cukr
467 mg
Postup přípravy
- 1Postavíme na sporák hrnec s dostatečným množstvím vody, uvedeme ji do varu a kraba dáme do ní. Vaříme ho asi 10 minut, potom ho vyjmeme. Pak otevřeme krunýř a vybereme všechno maso a vše dáme do mísy. Vejce uvaříme natvrdo, zbavíme se bílku a žloutek uschováme. V misce rozšleháme olej s citronovou šťávou, muškátovým oříškem, špetkou soli a špetkou mletého pepře.
- 2Otrháme z červené čekanky povadlé a poškozené vnější listy, zbylé opereme a rozložíme na velkou servírovací mísu, zalijeme polovinou připravené zálivky. Pažitku a petrželku nasekáme a promícháme s krabím masem. Zbytkem zálivky zalijeme oprané listy hlavkového salátu. Rozložené na míse a na ně navršíme směs s krabím masem, na maso rozdrobíme žloutek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.