Krab se zelenou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 500mililitrůVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCibule lahůdková
- 225gramůRýže loupaná
- 3kusyChilli paprička
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůKrab
- 500gramůRajčata zelená
- 300mililitrůVývar rybí
- 60mililitrůVíno bílé
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát.
- 2Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké.
- 3Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije.
- 4Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.