Krab se zelenou omáčkou

45 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
431 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
7 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži dáme do ohnivzdorné nádoby, zalijeme horkou vodou a necháme 20 minut stát.
  • 2
    Do mixéru dáme konzervovaná zelená rajčata (pokud je to možné, použijeme tomatillos) a rozmixujeme dohladka. Polovinu koriandru nasekáme a přidáme spolu s cibulí, čili a česnekem k pyré z rajčat. Promixujeme až bude vše hladké.
  • 3
    Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme okapanou rýži a 5 minut smažíme na mírném plameni, dokud se všechen olej nevpije.
  • 4
    Vmícháme směs z rajčat, vývar, víno a krabí maso. Zakryjeme a vaříme na mírném plameni asi 20 minut. Osolíme, přendáme do mísy a ozdobíme zbývajícím koriandrem a jarní cibulkou.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.