Krabi alla tudor
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramKrab
- 1kusBobkový list
- 50gramůPetržel - nať
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 2gramyMuškátový oříšek
- 100mililitrůVíno bílé
- 50mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 200gramůSalát hlávkový
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
407 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
17 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, bobkový list, snítku petrželky, bílé víno a dostatečné množství vody. Přivedeme vše k varu, osolíme, vložíme do vody kraby a 8-10 minut je vaříme. Scedíme je, otevřeme, maso vydlabeme lžičkou a dáme do mísy. Vyloupáme maso z klepet. Krunyře odložíme stranou.
- 2Petrželku a všechnu pažitku odděleně nasekáme. Do jiné mísy nalijeme citronovou šťávu, smícháme ji s mletým muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.
- 3Očistíme salát. Zakapeme jej polovinou zálivky. Listy vyplníme krunýře, přidáme připravené krabí maso, nasekanou petrželku a pažitku a zbývající zálivku. Hotový pokrm podáváme posypaný rozmělněným vařeným žloutkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Krabi alla tudor
Skvělé 😁