Krabí burger
40 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 650gramůKrabí maso mražené
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyPaprika žlutá
- 2lžíceTuk Hera jedlý
- 4kusyCeler řapíkatý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaNové koření mleté
- 2lžičkyPepř citronový
- 250gramůJogurt bílý
- 4lžíceSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceOcet jablečný
- 5kusůVejce slepičí
- 4kusyMrkev kořen
- 0,25šálekKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
19 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
8 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Krabí maso rozmrazíme, nahrubo rozsekáme.
- 2Papriku očistíme, zbavíme zrníček, mrkev s celerem a cibulí oloupeme, vše nakrájíme na kostičky.
- 3Maso, zeleninu a jedno vejce prohněteme, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a citronový pepř. Vše řádně promícháme, vytvoříme karbanátky. Vložíme na pánev s rozpáleným tukem, karbanátky osmažíme z každé strany 5 minut. V době smažení smícháme smetanu s jogurtem.
- 4Kopr opláchneme, osušíme, nasekáme a vmícháme do jogurtu, osolíme, opepříme. Zbylá vejce rozklepneme do vroucí octové vody a 4 minuty pošírujeme.
- 5Hotové karbanátky rozložíme na talíře, na každý položíme pošírované vejce, ozdobíme smetanovou zálivkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.