Krabí salát na ledovém salátu
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 300gramůKrab
- 150gramůCréme fraiche
- 150gramůSalát ledový
- 1lžíceHořčice
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusPažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5kusOkurka salátová
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku omyjeme a podélně rozpůlíme. Lžičkou vydlabeme semena, dužinu nakrájíme na plátky.
- 2Šťávu z vymačkaného citronu smícháme s kraby a špetkou soli. Kopr omyjeme a nasekáme najemno.
- 3Smetanu ušleháme dotuha. Smícháme creme fraiche, hořčici, kari a kopr, přidáme smetanu, krém promícháme s krabím masem.
- 4Listy ledového salátu omyjeme, rozdělíme na připravené talíře. Na listy upravíme krabí salát s plátky okurky a podáváme zdobené pažitkou. Jako příloha se hodí opečená bageta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.