Krabí salát s fenyklem
20 min.

Ingredience
- 250gramůKrabí maso mražené
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 150gramůSalát kadeřavý
- 1špetkaPepř cayenský
- 30gramůPažitka
- Na omáčku
- 150gramůRajčata
- 20mililitrůOlej stolní
- 150gramůOkurka salátová
- 20mililitrůOcet vinný
- 100gramůZakysaná smetana
- 3gramyEstragon
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2mililitryWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
114 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
7 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata a okurku rozkrájíme na opravdu malé kousky. V misce ušleháme olej s octem do emulze, přidáme smetanu, estragon, sůl a pepř. Nakonec vmícháme worcesterskou omáčku a zeleninu.
- 2Krabí maso smícháme s nakrájeným fenyklem a lžící omáčky. Oprané salátové listy rozložíme na velký talíř, na střed navršíme krabí směs, zalijeme omáčkou, posypeme špetkou cayenského pepře a posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.