Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami
30 min.
Ingredience
- 250gramůKrabí maso mražené
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 85gramůSalát hlávkový
- 1lžícePažitka
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- Dresink
- 2kusyRajčata
- 5lžicOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaEstragon
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krystal
- 100gramůOkurka salátová
- 0,25lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
167 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme dresink. Rajčata vložíme do mísy, přelijeme vroucí vodou, necháme cca 0.5 minuty odstát a oloupeme. Vydlabeme zrníčka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. V další misce rozmícháme olej s octem, přidáme smetanu, nasekaný estragon, ochutíme solí, pepřem, cukrem a worcesterskou omáčkou. Na závěr vmícháme rajčata a na kostičky nakrájenou okurku.
- 2Krabí maso vidličkou smícháme s plátky fenyklu a 4 lžícemi dresinku. Talíře vyložíme listy zeleného salátu a doplníme porcemi salátu. Přelijeme zbytkem dresinku, posypeme nasekanou pažitkou, stonky fenyklu, poprášíme červenou paprikou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 17. 4. 2017
Krabí salát s rajčatovým dresinkem a bylinkami
Vynikající a zdravý salát 😁