Krabí salát se zázvorem, fenyklem a nakládaným citronem

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
933 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
83 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na kostičky pokrájíme oloupaná a jádřinců zbavená jablka, nadrobno svazek pažitky, jednu chilli papričku a na tenké plátky jeden fenykl. Nastrouháme čerstvý oloupaný zázvor a kůru z jednoho citronu. Na kousky rozebereme mražené krabí maso.
  • 2
    V misce smícháme krabí maso s jablky, chilli papričkou a pažitkou, přidáme majonézu, citronovou kůru, podle chuti osolíme a dobře promícháme.
  • 3
    Očištěné malé ledové saláty (baby) rozdělíme na listy, pokapeme vinaigrettem a rozložíme po okrajích vychlazených talířů. Citronový konfit smícháme s fenyklovými plátky, osolíme, okořeníme pepřem, rozložíme na salát tak, aby uprostřed talířů zůstal volný prostor.
  • 4
    Na volný prostor upravíme krabí směs, posypeme koriandrovými lístky a servírujeme.
  • 6
    Klasická majonéza podle Ramsaye [47718]:
  • 7
    V misce ušleháme 2 velké žloutky z vajec od slepic z volného chovu spolu s bílým vinným octem, anglickou sušenou hořčicí a špetkou soli. Za stálého šlehání pak přiléváme olej a šleháme tak dlouho, až majonéza dosáhne správné hustoty.
  • 8
    Majonézu podle chuti dosolíme mořskou solí a okořeníme čerstvě mletým pepřem.
  • 9
    Hotovou majonézu uložíme do chladničky, kde vydrží 3 dny.
  • 11
    Základní zálivka vinaigrette podle Ramsaye [47660]:
  • 12
    Ve vyšší nádobě smícháme olivový olej, bílý vinný ocet a mořskou sůl s čerstvě umletým pepřem a vše ručním mixérem rozmixujeme.
  • 13
    Hotovou zálivku přelijeme do skleněné nádoby s těsnicím víčkem a uložíme do chladničky, kde vydrží týden.
  • 14
    Před použitím dobře protřepeme.
  • 16
    Citronový konfit podle Ramsaye [47936]:
  • 17
    Chemicky neošetřené, dobře omyté citrony nakrájíme na tenká kolečka, jadérka opatrně odstraníme a rozpůlíme stonek citronely.
  • 18
    V rendlíku zahřejeme vodu až k varu, přisypeme cukr a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme citronelu, 2-3 minuty povaříme, pak přidáme kolečka citronu a při nízké teplotě vaříme 8-10 minut. Po odstavení necháme vychladnout a kolečka citronu i s nálevem uložíme v neprodyšně uzavíratelné sklenici do chladničky, kde vydrží až jeden měsíc.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.