Krakonošovy knedlíky s uzeným masem
60 min.
Ingredience
- Na ozdobení
- 3kusyCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- Na vaření
- 4litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- Těsto
- 400gramůUzené maso vařené
- 3kusyCibule
- 60gramůSlanina vepřová
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 2decilitryMléko polotučné
- 6kusůRohlíky bílé
- 1lžičkaSůl
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1298 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
81 g
Sacharidy
109 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájené na kostičky osmažíme dozlatova v teflonové pánvi nasucho. Poté je dáme do mísy, promícháme s moukou, kypřícím práškem a vlahým mlékem. Očištěné cibule nakrájíme nadrobno. Omytou petrželku drobně posekáme. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, uzené maso na kostičky o něco větší jako slaninu.
- 2V pánvi rozpustíme sádlo, přidáme k němu slaninu a když začne zlátnout, přidáme cibuli a vše osmažíme dozlatova. Celou směs vyklopíme k rohlíkům, přidáme uzené maso, petrželku, sůl a pepř. Těsto dobře prohněteme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme odpočinout.
- 3V hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody. Z těsta utvoříme větší kulaté knedlíky (asi jako tenisový míček). Opatrně je vkládáme do vroucí vody a pomalu vaříme 30 minut. Během vaření knedlíky občas promícháme, aby se nepřichytily ke dnu.
- 4Během doby vaření očistíme ještě dvě cibule a pokrájíme je nadrobno. V pánvi rozpálíme sádlo, na něm cibuli osmažíme dozlatova.
- 5Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme je na talíře, ozdobíme cibulkou s omastkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.