Králičí filé na hříbkách
120 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůMáslo čerstvé
- 200gramůHříbky čerstvé
- 1litrVíno bílé
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 800gramůKrálík
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
976 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
53 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Králíka na hřbetě z obou stran nařízneme, osolíme a opepříme a na pekáči s trochou oleje a zelenou petrželkou ze všech stran dobře opečeme. Přidáme česnek, cibule rozkrájené na čtvrtky a pečeme asi na 200 stupňů doměkka.
- 2Nakrájené hříbky podusíme na polovině másla a osolíme a opepříme. Upečeného králíka vyndáme z pekáče a necháme v teple. Šťávu z pečení zalijeme vínem, krátce povaříme, přecedíme, dochutíme a vmícháme na kousky nakrájené zbylé máslo.
- 3Maso vykostíme, nakrájíme na plátky, ozdobíme dušenými hříbky, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.