Králičí hřbet na zelenině
85 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1000gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžíceProvensálské koření
- 150gramůCuketa
- 2kusyRajčata
- 1kusOregano čerstvé
- 500mililitrůVíno bílé
- 1kusBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěný a omytý králičí hřbet osolíme, opepříme a vetřeme do něj koření. Maso opečeme na másle a oleji po obou stranách a vyjmeme. Do výpeku vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a okořeníme oreganem a bazalkou.
- 2Králičí hřbet položíme na zeleninu, podlijeme vínem a ve vyhřáté troubě pečeme doměkka. Během pečení králíka podléváme vodou a poléváme vypečenou šťávou.
- 3Měkké maso naporcujeme a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.