Králičí hřbet na zelenině s vínem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Králičí hřbet osolíme a opepříme, koření vetřeme a maso po obou stranách opečeme na másle rozpáleném v ohnivzdorné pánvi. Maso poté vyndáme. Stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme. Papriky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a bílých vnitřků, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky a omytou cuketu nakrájíme na plátky. Naříznutá rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky.
  • 2
    Zeleninu vsypeme na pánev na rozpálené máslo, podusíme, okořeníme oreganem a bazalkou, osolíme a opepříme. Maso vložíme na zeleninu, zalijeme vínem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 30 minut až do změknutí masa. Králičí hřbet nakrájíme na porce a podáváme se zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.