Králičí hřbet na zelenině s vínem
55 min.
Ingredience
- 2lžíceProvensálské koření
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika červená
- 2kusyCibule
- 150gramůCuketa
- 2kusyRajčata
- 1špetkaOregano sušené
- 1špetkaBazalka sušená
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,13litrVíno bílé
- 0,25lžičkaPaprika mletá sladká
- 3špetkyPepř bílý
- 4špetkySůl
- 800gramůKráličí maso
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Králičí hřbet osolíme a opepříme, koření vetřeme a maso po obou stranách opečeme na másle rozpáleném v ohnivzdorné pánvi. Maso poté vyndáme. Stroužky česneku oloupeme a jemně nasekáme. Papriky rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semen a bílých vnitřků, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky a omytou cuketu nakrájíme na plátky. Naříznutá rajčata do kříže přelijeme horkou vodou, sloupneme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Zeleninu vsypeme na pánev na rozpálené máslo, podusíme, okořeníme oreganem a bazalkou, osolíme a opepříme. Maso vložíme na zeleninu, zalijeme vínem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 30 minut až do změknutí masa. Králičí hřbet nakrájíme na porce a podáváme se zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.