Králičí hřbet pečený s česnekem
75 min.
Ingredience
- 200gramůKráličí maso
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůOlej rostlinný
- 40gramůCibule
- 300mililitrůVoda pitná
- 10gramůMouka pšeničná hladká
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
12 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
485 mg
Cukr
898 mg
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nahrubo nasekáme. Králičí hřbet osolíme a opepříme.
- 2V hlubším rendlíku orestujeme cibuli s česnekem, poté přidáme hřbet, který opečeme ze všech stran. Maso zalijeme 200 ml vody a vložíme do předehřáté trouby. Během pečení maso v pekáči obracíme a podle potřeby ještě podlijeme vodou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, šťávu zredukujeme na tuk, ten zaprášíme moukou a chvíli smažíme. Poté zašleháme 100 ml vody a provaříme.
- 3Králičí hřbet naporcujeme, vložíme do omáčky a necháme řádně prohřát.
- 4Jako přílohu volíme knedlíky a zeleninový salát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.