Králičí hřbet s liščí omáčkou

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
763 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů.
  • 2
    Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá.
  • 3
    Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
  • 4
    Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci.
  • 5
    V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty.
  • 6
    Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.