Králičí hřbet s liščí omáčkou
70 min.
Ingredience
- 400gramůKrálík hřbet
- 400gramůLišky čerstvé
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠalotka
- 1špetkaKmín celý
- 1lžíceMáta
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
925 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
58 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
2 g
Cukr
763 mg
Postup přípravy
- 1V misce smícháme 40ml oleje, pepř se solí a směs důkladně vetřeme do očištěných králičích hřbetů. Maso zabalíme do vakuovaného obalu a pět minut vaříme (tzv. metoda sous-vide) ve vodní lázni po dobu 5 minut při teplotě 70 stupňů.
- 2Maso vyndáme z obalu, obalíme do strouhanky a smažíme na rozpáleném oleji, dokud není strouhanka křupavá.
- 3Lišky očistíme od nečistot a polovinu z nich nakrájíme na kousky. Přidáme na kostičky nakrájenou šalotku a orestujeme tři minuty na másle. Přidáme sůl, pepř, kmín a smetanu. Na mírném ohni vaříme deset minut. Poté obsah pánve dáme do mixéru a rozmixujeme na pyré.
- 4Zbylé lišky orestujeme spolu s mátou a použijeme na dekoraci.
- 5V míse smícháme vejce, mouku, zbylý olivový olej a dobře promícháme. Z těsta vytvoříme ravioly a v osolené vodě je vaříme tři minuty.
- 6Na talíře upravíme králičí hřbet, ravioly, liščí omáčku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.