Králičí játra na čínský způsob
30 min.
Ingredience
- 30gramůSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůJátra králičí
- 150gramůPórek
- 100gramůUcho Jidášovo
- 70gramůPaprika červená
- 50gramůCibule
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůOlej olivový
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 10mililitrůVíno rýžové čínské
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Maso omyjeme a pokrájíme na tenčí nudličky. Škrob smícháme s vodou a vejcem. Maso ve směsi obalíme a necháme odležet 30 minut v chladu. Zeleninu očistíme, omyjeme a pokrájíme na hrubé kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.
- 2Houby povaříme 5 minut ve vroucí vodě, poté odstavíme a pokrájíme na nudličky. Olej rozpálíme a maso na něm osmahneme po dobu 4 minut, poté přisypeme zeleninu, houby a česnek a smažíme další 2 minuty. Dochutíme solí, pepřem, vínem a sójovou omáčkou.
- 3Je-li omáčka řídká, je možné jí dohustit trochou škrobu rozpuštěného v 50ml vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.