Králičí maso s jogurtovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 300gramůKráličí maso
- 10gramůOlej olivový
- 30gramůMrkev kořen
- 30gramůCeler bulvový
- 20gramůPetržel kořen
- 50gramůCibule
- 60gramůJogurt nízkotučný
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
286 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme na drobné kostičky.
- 2Porce králíka osolíme, opepříme a vložíme do pánve s rozpáleným olejem. Ze všech stran zprudka orestujeme, zmírníme oheň, přisypeme zeleninu s cibulí, krátce osmahneme, podlijeme trochou vody a maso se zeleninou dusíme do měkka. Porce vyjmeme, k zelenině přimícháme bílý jogurt, podle chuti dosolíme a odstavíme.
- 3Porce masa rozdělíme na talíře a přelijeme jogurtovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.