Králičí mereta po burbonsku
80 min.
Ingredience
- 8plátkůVeka tuková
- 1000gramůKráličí maso
- 80gramůMáslo čerstvé
- 12kusůCibulka jarní
- 2decilitryVíno bílé
- 1decilitrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté hřbety a zadky ze dvou mladých králíků nakrájíme na malé kousky. V kastrole na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibulky, vše zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme svazek bylinek a dusíme pod pokličkou 50 minut.
- 2Potom smícháme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku a vše nalijeme do omáčky.
- 3Porce králíka urovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky veky (nebo toastového chleba).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.