Králičí mereta po burbonsku

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
470 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hřbety a zadky ze dvou mladých králíků nakrájíme na malé kousky. V kastrole na másle je opečeme dozlatova, přidáme cibulky, vše zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vínem a vodou, osolíme, opepříme, přidáme svazek bylinek a dusíme pod pokličkou 50 minut.
  • 2
    Potom smícháme žloutky, smetanu, citronovou šťávu, petrželku a vše nalijeme do omáčky.
  • 3
    Porce králíka urovnáme do hluboké mísy, polijeme omáčkou a obložíme na másle opečenými plátky veky (nebo toastového chleba).

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.