Králičí paštika se sušenými švestkami
95 min.
Ingredience
- marináda
- mleté směs
- 500gramůKráličí maso
- 100gramůVepřový bok
- 0,5lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 10kusůŠvestky sušené
- 1,25decilitryVíno červené
- 2kusyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- příloha
- 400gramůKompot ananasový
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůKrálík hřbet
- 1lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1962 kcal
Bílkoviny
56 g
Tuky
47 g
Sacharidy
352 g
Vláknina
38 g
Cukr
209 g
Postup přípravy
- 1Připravíme marinádu: do mísy nalijeme 2,5 dl červeného vína,
- 2Sherry brandy, olej, přidáme očištěnou pokrájenou mrkev, očištěnou
- 3pokrájenou cibuli, 2 pokrájené stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a tymián.
- 4Maso z králičího hřbetu (200g) pokrájíme na plátky, které potřeme olejem, osolíme a ponoříme je do marinády.
- 5Králičí maso a vepřový bůček omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, kořením (tymián, rozmarýn, mletý černý pepř). Dochutíme solí, prolisovaným česnekem, a vše důkladně promícháme.
- 6Sušené švestky bez pecek opláchneme a dáme je zvlášť marinovat do 1,25 dl červeného vína.
- 7Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, rozložíme polovinu marinovaného masa, na ni poklademe švestky, položíme druhou vrstvu marinovaného masa, navrstvíme zbývající paštiku. Konce plátků slaniny přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.
- 8Formu s paštikou zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a ten dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu.
- 9Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s ananasovým kompotem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.