Králičí paštika v římském hrnci
150 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1500gramůKráličí maso
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 3kusyVejce slepičí
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
613 kcal
Bílkoviny
69 g
Tuky
34 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
791 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Králičí maso bez hřbetu omyjeme a osušíme. Zbylé omyté maso vykostíme a spolu se slaninou, oloupanou, nakrájenou cibulí a česnekem umeleme. Přidáme vejce, tymián, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 2Římský hrnec namočíme vodou a vyložíme plátky slaniny. Na ně rozdělíme polovinu připravené masové směsi a na ni položíme na plátky nakrájený, vykostěný hřbet. Přikryjeme druhou polovinou směsí a obložíme zbylými plátky slaniny.
- 3Hrnec přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pokrm pečeme asi 2 hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.