Králičí pečeně
70 min.
Ingredience
- 1000gramůKráličí maso
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 500gramůZakysaná smetana
- 2lžícePetržel - nať
- 1hrnekVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
49 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
117 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a omytého králíka naporcujeme, do masa vetřeme sůl a pepř a porce pokapeme citronovou šťávou.
- 2Maso po všech stranách opečeme na másle dozlatova a podlijeme trochou vody. Přidáme smetanu a králíka pečeme v troubě doměkka. Během pečení maso poléváme vypečenou šťávou se smetanou.
- 3Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.