Králičí stehna na paprice s jogurtovou omáčkou

85 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
101 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
701 mg
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky dáme hladkou mouku, přidáme k ní sladkou a pálivou mletou papriku. Omytá králičí stehna odblaníme, osušíme, posolíme a obalíme je v připravené mouce.
  • 2
    V kastrólu si rozehřejeme olej s máslem, na něm stehna z každé strany opečeme dozlatova. Pak je podlijeme vodou, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu a pod poklicí je pomalu vaříme. Do sáčku na koření dáme bobkový list, nové koření, celý pepř, omytou snítku petrželové a celerové natě. Sáček s kořením vložíme do vody k masu. Maso vaříme přibližně 1 hodinu. Po hodině sáček s kořením vyjmeme.
  • 3
    Do misky dáme bílý jogurt, přidáme do něj zbylou mouku s paprikou a směs vymícháme dohladka. Zředíme ji 1-2 lžícemi vývaru z masa.
  • 4
    Když je králičí maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a odložíme do předehřáté mísy. Do vývaru postupně zamícháme jogurt s moukou a za stálého míchání omáčku pomalu povaříme 5-7 minut. Dochutíme ji solí, cukrem a pepřem. Králičí stehna vrátíme do omáčky a odstavíme kastról z plotny. Přibližně po 5 minutách maso dáme na talíře, polijeme je paprikovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.